Az Elegant Themes a Divi 2.0 megjelenése óta hangoztatja, hogy több mint 40 nyelven elérhető a sablonjuk, köztük magyarul is. Ennek nagyon megörültem, hiszen arra a kérdésemre, hogy ember vagy gép (Google/Bing fordító) fordította-e le, azt a választ kaptam, hogy emberi fordítás. Sajnos, nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem igaz (vagy nem magyar anyanyelvű követte el).

A fordítás silánysága miatt elkezdtem lefordítani a Divi sablont. Sokáig az Elegant Themes csapata ebben segítséget nyújtott és mindig beletették a következő frissítésbe a nyelvi fájljaimat. A jelenleg letölthető sablon 70-80% az én fordításomat tartalmazza, az újabbak viszont sajnos géppel készültek. (Hiába küldtem be nekik a 3.0 verzió nyelvi fájljait.) Ennek az a hátránya, hogy minden egyes frissítéskor felül kell írni a weboldalakon ezeket a fájlokat (ha ez elmarad, akkor meg helytelenül jelennek meg az új elemek).

Az állandó felülírások elkerülésére hoztam létre egy “gyerek” sablont (child theme), melyben megtalálhatóak a fordítások. Ennek két előnye van:

  1. A WordPress Codex szerint is javasolt gyerek sablont használunk.
  2. Frissítéskor megmaradnak a fordításaink.

A fordítást bárki számára elérhetővé teszem, töltsék le nyugodtan a következő linken. A telepítésről lejjebb találhatnak segítséget.

Töltse le a Divi sablon magyar fordítását innen!

Divi gyerek sablon telepítése

Itt lépésről-lépésre megtudhatja, hogyan telepítse a Divi gyerek sablont.

1. Miután feltelepítette a WordPress tartalomkezelő rendszert, a “Megjelenés” menüpont alatt található “Sablonok” almenüben található
2. “Új hozzáadása” gombra kattintva tud új sablont telepíteni.

3. Miután megnyomta az “Új hozzáadása” gombot, a következő oldalon a “Sablon feltöltése” opciót kell kiválasztani.

4. A lecsúszó feltöltő segítségével tallózzuk be a Divi sablont, majd
5. telepítsük a “Telepítés most” gombbal.

6. A fenti lépéseket hajtsuk végre újból, de most a Divi_child.zip fájlt tallózzuk be (ez a gyerek sablon).

7. Telepítés után kapcsoljuk be a gyerek sablont (Divi_child.zip) és élvezzük, hogy a sablonunk teljesen magyar nyelven jelenik meg.